Kliknutím na “Prijať” súhlasíte s ukladaním cookies na vašom zariadení za účelom zlepšenia navigácie webu, analýzy používania stránky a za účelom zlepšenia marketingu. Pre viac informácií o pravidlách ochrany osobných údajov kliknite na Pravidlá ochrany osobných údajov.

Výhody kúpy ready-made s.r.o. pre začínajúcich podnikateľov

Ready-made firmy

Úvod: Pre začínajúcich podnikateľov môže byť začiatok podnikania často stresujúci a časovo náročný proces. Jednou z možností, ako si tento proces uľahčiť, je kúpa ready-made spoločnosti, ktorá prináša množstvo výhod. V tomto článku sa pozrieme na hlavné benefity, ktoré vám môže nákup ready-made s.r.o. priniesť, a prečo by ste mali zvážiť túto možnosť.

1. Okamžitý začiatok podnikania

Jednou z najväčších výhod ready-made s.r.o. je možnosť okamžitého začiatku podnikania. Spoločnosti sú už založené, majú pridelené IČO, zapísané v obchodnom registri, a často sú aj registrované na DPH. To znamená, že podnikateľ môže začať s podnikateľskou činnosťou prakticky okamžite, bez čakania na zdĺhavé schvaľovacie procesy.

2. Úspora času a administratívy

Zakladanie novej spoločnosti môže byť administratívne náročné, od vypracovania zakladateľských dokumentov, cez komunikáciu s úradmi, až po registráciu v obchodnom registri. Ready-made spoločnosť túto záťaž odstraňuje, keďže všetky tieto kroky už boli dokončené. Podnikateľovi tak stačí vykonať len prevod vlastníctva, čo je výrazne rýchlejšie a jednoduchšie.

3. Eliminuje riziko chýb pri zakladaní spoločnosti

Pri zakladaní novej spoločnosti môžu nastať chyby, ktoré môžu proces zakladania predĺžiť alebo dokonca spôsobiť problémy v budúcnosti. Kúpa ready-made s.r.o. eliminuje toto riziko, pretože spoločnosť bola založená odborníkmi, ktorí sa postarali o všetky právne a administratívne detaily.

4. Transparentná finančná história

Väčšina ready-made spoločností je bez obchodnej histórie, čo znamená, že nemajú žiadne dlhy ani záväzky. To poskytuje podnikateľovi čistý štart bez obáv o minulé finančné problémy. Navyše, ak je spoločnosť registrovaná na DPH, podnikateľ môže okamžite využívať výhody spojené s touto registráciou.

5. Flexibilita pri výbere názvu a sídla

Napriek tomu, že ready-made spoločnosti už majú svoje meno a sídlo, tieto údaje je možné jednoducho zmeniť podľa potrieb nového majiteľa. To znamená, že podnikateľ má možnosť prispôsobiť si spoločnosť podľa vlastných predstáv bez toho, aby musel prechádzať celým procesom zakladania od začiatku.

6. Rýchla možnosť uchádzania sa o verejné zákazky

Pre podnikateľov, ktorí majú záujem zúčastniť sa verejných zákaziek, je kúpa ready-made s.r.o. ideálnym riešením. V mnohých prípadoch je potrebné mať spoločnosť, ktorá je už zapísaná v obchodnom registri a má určitú dobu existencie, čo ready-made spoločnosť automaticky spĺňa.

7. Možnosť okamžitej registrácie zamestnancov

Ready-made s.r.o. umožňuje podnikateľom rýchlo zamestnať prvých pracovníkov, čo je výhodné pre firmy, ktoré potrebujú začať s operáciami bez zbytočných prieťahov. Spoločnosť je už právne a administratívne pripravená, čo minimalizuje byrokratickú záťaž spojenú so zamestnávaním.

8. Zvýšenie dôveryhodnosti u obchodných partnerov

Mať spoločnosť s históriou môže zvýšiť dôveryhodnosť voči obchodným partnerom, bankám alebo investorom. Ready-made s.r.o., ktorá už nejaký čas existuje, môže byť vnímaná ako stabilnejšia a serióznejšia než úplne novozaložená firma.

9. Jednoduchý prístup k bankovým účtom a úverom

Mnohé banky a finančné inštitúcie uprednostňujú firmy, ktoré majú určitú históriu. Kúpa ready-made s.r.o. môže zjednodušiť a urýchliť proces otvárania bankových účtov a získavania podnikateľských úverov, čo je kľúčové pre rozvoj podnikania.

10. Zníženie rizika právnych komplikácií

Pre podnikateľov, ktorí nemajú skúsenosti so zakladaním spoločností, môže byť kúpa ready-made s.r.o. bezpečnejšou voľbou. Právne a administratívne kroky spojené so zakladaním novej firmy sú už vyriešené odborníkmi, čo znižuje riziko právnych komplikácií v budúcnosti.

Záver: Pre začínajúcich podnikateľov, ktorí chcú rýchlo začať s podnikaním a minimalizovať administratívnu záťaž, predstavuje kúpa ready-made s.r.o. ideálne riešenie. Táto možnosť ponúka okamžitý štart, úsporu času, bezpečnosť pri zakladaní spoločnosti a flexibilitu, čo môže byť rozhodujúcim faktorom pre úspešné podnikanie.

Zdieľať tento článok:

Playful Linkedin Icon
Playful Mail Icon

Kúpte si hotovú firmu a vyhnite sa zdĺhavej registrácii.

ZOZNAM READY-MADE FIRIEM NA PREDAJ
BLOG

Novinky na blogu

Viac článkov

Napíšte nám správu.

Údaje, ktoré zadáte do tohto formulára spracúvame iba za účelom vybavenia Vašej konkrétnej požiadavky. Bližie informáci o spracovaní osobných údajov nájdete tu.

Ďakujem Vám, správu ste úspešne odoslali! Budeme Vás v krátkom čase kontaktovať.
Ups, niečo sa pokazilo. Skontrolujte či ste vyplnili všetky polia a odošlite formulár ešte raz. Ďakujeme !