Kliknutím na “Prijať” súhlasíte s ukladaním cookies na vašom zariadení za účelom zlepšenia navigácie webu, analýzy používania stránky a za účelom zlepšenia marketingu. Pre viac informácií o pravidlách ochrany osobných údajov kliknite na Pravidlá ochrany osobných údajov.

Ready-made akciová spoločnosť: Čo to je a aké sú jej výhody?

Ready-made firmy

Ready-made akciové spoločnosti predstavujú praktické riešenie pre podnikateľov, ktorí chcú rýchlo začať podnikať formou akciovej spoločnosti (a.s.). Tento typ spoločnosti je obľúbený najmä pre väčšie podnikateľské projekty, ktoré si vyžadujú vyšší kapitál a širšie možnosti financovania. V tomto článku sa pozrieme na to, čo je ready-made akciová spoločnosť, aké sú jej hlavné výhody a prečo by mohla byť správnym riešením pre vaše podnikanie.

1. Čo je ready-made akciová spoločnosť?

  • Ready-made akciová spoločnosť je predzaložená firma, ktorá je už zapísaná v obchodnom registri, má pridelené IČO a DIČ a často má aj splatené základné imanie. Tieto spoločnosti nemajú žiadnu obchodnú históriu, nevykonávali žiadne činnosti a sú pripravené na okamžitý prevod na nového majiteľa. Podnikateľ tak môže získať hotovú spoločnosť a začať podnikať v priebehu niekoľkých dní.

2. Hlavné výhody ready-made akciovej spoločnosti

  • Rýchly štart podnikania: Jednou z najväčších výhod ready-made akciovej spoločnosti je možnosť okamžitého začiatku podnikania. Akciová spoločnosť je už založená a zapísaná v obchodnom registri, čo znamená, že nový majiteľ môže začať podnikať prakticky hneď po prevode spoločnosti.
  • Úspora času a administratívy: Založenie akciovej spoločnosti môže byť časovo a administratívne náročné. Zahŕňa prípravu zakladateľských dokumentov, zvolanie valného zhromaždenia, registráciu v obchodnom registri a splatenie základného imania. Ready-made akciová spoločnosť tieto kroky už absolvovala, čím podnikateľovi ušetrí čas a zníži administratívnu záťaž.
  • Splatené základné imanie: Pri ready-made akciovej spoločnosti je základné imanie už splatené, čo môže byť veľkou výhodou pre podnikateľov, ktorí chcú rýchlo začať podnikať bez toho, aby museli zháňať finančné prostriedky na jeho splatenie.
  • Flexibilita v zmenách: Po kúpe ready-made akciovej spoločnosti je možné jednoducho zmeniť názov spoločnosti, sídlo, predmet podnikania či zloženie predstavenstva. Tieto zmeny môžu byť uskutočnené rýchlo a často sú ponúkané ako súčasť balíka služieb od poskytovateľa.
  • Dôveryhodnosť a prestíž: Akciová spoločnosť je vnímaná ako prestížnejšia forma podnikania, čo môže zvýšiť dôveryhodnosť firmy v očiach obchodných partnerov, investorov a klientov. Navyše, akciová spoločnosť ponúka širšie možnosti financovania, napríklad vydávanie akcií a získavanie kapitálu od viacerých investorov.

3. Pre koho je ready-made akciová spoločnosť vhodná?

  • Firmy plánujúce získanie kapitálu: Akciová spoločnosť je vhodnou formou podnikania pre firmy, ktoré plánujú získať kapitál prostredníctvom emisie akcií alebo pritiahnutia viacerých investorov. Ready-made akciová spoločnosť poskytuje všetky potrebné nástroje na rýchly a efektívny začiatok podnikania v tomto smere.
  • Podnikatelia, ktorí potrebujú prestížny právny rámec: Ak plánujete pôsobiť v oblasti, kde je dôležitá dôveryhodnosť a prestíž, ako sú financie, technológie alebo medzinárodný obchod, ready-made akciová spoločnosť vám môže poskytnúť správny právny rámec, ktorý podporí vašu pozíciu na trhu.

4. Na čo si dať pozor pri kúpe ready-made akciovej spoločnosti?

  • Dôveryhodnosť poskytovateľa: Je dôležité vybrať si spoľahlivého poskytovateľa, ktorý ponúka ready-made akciové spoločnosti bez obchodnej histórie, záväzkov a právnych problémov. Skontrolujte recenzie, referencie a históriu poskytovateľa predtým, než sa rozhodnete pre kúpu.
  • Zmeny v spoločnosti: Po prevode ready-made akciovej spoločnosti budete možno potrebovať uskutočniť niektoré zmeny, ako je úprava názvu, sídla alebo predstavenstva. Uistite sa, že poskytovateľ ponúka podporu pri týchto zmenách a že sú zahrnuté v cene.
  • Právne a daňové aspekty: Pred kúpou ready-made akciovej spoločnosti je dobré poradiť sa s právnikom alebo daňovým poradcom, aby ste mali jasno v právnych a daňových aspektoch tejto formy podnikania.

Ready-made akciová spoločnosť je atraktívnym riešením pre podnikateľov, ktorí chcú rýchlo a efektívne začať podnikať s prestížnou právnou formou. Vďaka splatenému základnému imaniu, rýchlemu prevodu a možnostiam financovania môže byť ideálnou voľbou pre tých, ktorí plánujú rýchly rast alebo potrebujú získať kapitál. Pri výbere poskytovateľa a príprave na podnikanie však treba venovať dostatočnú pozornosť detailom, aby ste mohli čo najlepšie využiť výhody, ktoré ready-made akciová spoločnosť ponúka.

Zdieľať tento článok:

Playful Linkedin Icon
Playful Mail Icon

Hotové ready-made akciové spoločnosti

ZOZNAM AKCIOVÝCH SPOLOČNOSTÍ
BLOG

Novinky na blogu

Viac článkov

Napíšte nám správu.

Údaje, ktoré zadáte do tohto formulára spracúvame iba za účelom vybavenia Vašej konkrétnej požiadavky. Bližie informáci o spracovaní osobných údajov nájdete tu.

Ďakujem Vám, správu ste úspešne odoslali! Budeme Vás v krátkom čase kontaktovať.
Ups, niečo sa pokazilo. Skontrolujte či ste vyplnili všetky polia a odošlite formulár ešte raz. Ďakujeme !