Kliknutím na “Prijať” súhlasíte s ukladaním cookies na vašom zariadení za účelom zlepšenia navigácie webu, analýzy používania stránky a za účelom zlepšenia marketingu. Pre viac informácií o pravidlách ochrany osobných údajov kliknite na Pravidlá ochrany osobných údajov.

Najčastejšie chyby pri kúpe ready-made s.r.o. a ako sa im vyhnúť

Ready-made firmy

Kúpa ready-made s.r.o. je rýchly a efektívny spôsob, ako začať podnikať bez zbytočného čakania na zakladanie novej spoločnosti. Aj keď je tento proces zdanlivo jednoduchý, existuje niekoľko bežných chýb, ktoré môžu podnikatelia urobiť, a ktoré môžu viesť k zbytočným komplikáciám. V tomto článku sa pozrieme na najčastejšie chyby pri kúpe ready-made s.r.o. a ponúkneme vám tipy, ako sa im vyhnúť.

1. Neoverenie stavu spoločnosti:

  • Chyba: Jednou z najväčších chýb, ktorú podnikatelia robia, je, že si pred kúpou dostatočne neoveria stav spoločnosti. Niektoré ready-made spoločnosti môžu mať skrytú históriu, nevyrovnané záväzky alebo právne problémy, ktoré by mohli nového majiteľa ohroziť.
  • Ako sa vyhnúť: Pred kúpou si dôkladne overte stav spoločnosti. Požiadajte o dokumenty, ktoré potvrdzujú, že spoločnosť je bez dlhov a záväzkov. Ideálne je, ak vám poskytovateľ ponúkne aj potvrdenie o tom, že spoločnosť nemá žiadnu obchodnú históriu. Spolupracujte s dôveryhodným poskytovateľom, ktorý vám poskytne všetky potrebné informácie.

2. Podcenenie dôležitosti zmluvných podmienok:

  • Chyba: Mnoho podnikateľov si pri kúpe ready-made s.r.o. neprečíta dôkladne zmluvné podmienky. To môže viesť k nepríjemným prekvapeniam, ako sú skryté poplatky, nejasné záväzky alebo obmedzenia v použití spoločnosti.
  • Ako sa vyhnúť: Pred podpisom zmluvy si dôkladne preštudujte všetky zmluvné podmienky. Ak niečomu nerozumiete, neváhajte sa poradiť s právnikom. Uistite sa, že zmluva jasne špecifikuje všetky podmienky prevodu spoločnosti, vrátane cien, povinností a práv oboch strán.

3. Ignorovanie nutnosti zmeny názvu a sídla spoločnosti:

  • Chyba: Niektorí podnikatelia zabúdajú na to, že po kúpe ready-made spoločnosti budú možno potrebovať zmeniť názov, sídlo alebo predmet podnikania spoločnosti, aby vyhovovali ich potrebám.
  • Ako sa vyhnúť: Zvážte vopred, či budete potrebovať zmeniť názov alebo iné údaje spoločnosti. Mnoho poskytovateľov ready-made s.r.o. ponúka aj služby spojené so zmenou názvu, sídla či predmetu podnikania. Uistite sa, že tieto zmeny sú zahrnuté v balíku služieb, ktorý kupujete, alebo že sú cenovo dostupné.

4. Nezabezpečenie správneho prevodu bankového účtu:
  • Chyba: Ak ready-made spoločnosť už má otvorený bankový účet, môže sa stať, že nový majiteľ podcení dôležitosť prevodu oprávnení na tento účet. To môže viesť k problémom s finančnými transakciami alebo prístupom k účtu.
  • Ako sa vyhnúť: Po prevode spoločnosti sa uistite, že ste správne prevzali kontrolu nad existujúcim bankovým účtom. Urobte potrebné kroky na zmenu oprávnených osôb, ktoré majú prístup k účtu, a zabezpečte, že máte všetky potrebné prístupy k vykonávaniu finančných transakcií.

5. Nedostatočné plánovanie prvých krokov po prevode spoločnosti:
  • Chyba: Po kúpe ready-made spoločnosti môže byť lákavé okamžite začať podnikať. Bez dostatočného plánovania však môžu vzniknúť problémy, napríklad s registráciou na DPH, nastavením účtovníctva alebo komunikáciou s úradmi.
  • Ako sa vyhnúť: Naplánujte si svoje prvé kroky po prevode spoločnosti. Zabezpečte, aby ste mali všetky potrebné registrácie a povolenia, nastavené účtovníctvo a všetko potrebné na to, aby vaše podnikanie prebehlo hladko od začiatku.

6. Výber nespoľahlivého poskytovateľa:
  • Chyba: Nie všetci poskytovatelia ready-made spoločností sú rovnako spoľahliví. Výber nespoľahlivého poskytovateľa môže viesť k problémom s kvalitou spoločnosti, nedostatočnou podporou alebo dokonca k právnym komplikáciám.
  • Ako sa vyhnúť: Vyberte si poskytovateľa, ktorý má dobrú reputáciu, dostatočné skúsenosti a pozitívne recenzie od iných podnikateľov. Dôveryhodní poskytovatelia ponúkajú transparentné služby a ochotne zodpovedia všetky vaše otázky pred kúpou.

Záver:Kúpa ready-made s.r.o. môže byť skvelým spôsobom, ako rýchlo začať podnikať, ale je dôležité vyhnúť sa častým chybám, ktoré môžu tento proces skomplikovať. Dôkladné overenie stavu spoločnosti, preštudovanie zmluvných podmienok a správne plánovanie prvých krokov vám pomôže zabezpečiť hladký a úspešný začiatok vášho podnikania. Vyberte si spoľahlivého poskytovateľa a venujte dostatočnú pozornosť detailom, aby ste mohli čo najlepšie využiť výhody ready-made spoločnosti.

Zdieľať tento článok:

Playful Linkedin Icon
Playful Mail Icon

Ready-made firmy od overeného poskytovateľa od roku 2011

ZOZNAM READY-MADE FIRIEM
BLOG

Novinky na blogu

Viac článkov

Napíšte nám správu.

Údaje, ktoré zadáte do tohto formulára spracúvame iba za účelom vybavenia Vašej konkrétnej požiadavky. Bližie informáci o spracovaní osobných údajov nájdete tu.

Ďakujem Vám, správu ste úspešne odoslali! Budeme Vás v krátkom čase kontaktovať.
Ups, niečo sa pokazilo. Skontrolujte či ste vyplnili všetky polia a odošlite formulár ešte raz. Ďakujeme !