Kliknutím na “Prijať” súhlasíte s ukladaním cookies na vašom zariadení za účelom zlepšenia navigácie webu, analýzy používania stránky a za účelom zlepšenia marketingu. Pre viac informácií o pravidlách ochrany osobných údajov kliknite na Pravidlá ochrany osobných údajov.

Časté mýty a nedorozumenia o ready-made s.r.o.

Ready-made firmy

Úvod: Ready-made spoločnosti, teda firmy, ktoré sú už založené a pripravené na okamžitý prevod na nového majiteľa, predstavujú atraktívnu možnosť pre mnohých podnikateľov. Napriek tomu sa okolo nich často objavujú rôzne mýty a nedorozumenia, ktoré môžu viesť k zbytočným obavám alebo nepochopeniam. V tomto článku sa pozrieme na najčastejšie mýty o ready-made s.r.o. a objasníme pravdu, ktorá za nimi stojí.

1. Mýtus: Ready-made s.r.o. majú skrytú históriu a záväzky

  • Realita: Jedným z najčastejších mýtov je, že ready-made spoločnosti môžu mať skryté záväzky alebo dlhú obchodnú históriu, ktorá môže byť pre nového majiteľa nevýhodná. V skutočnosti sú kvalitné ready-made spoločnosti vždy bez obchodnej histórie, záväzkov a dlhov. Sú vytvorené výhradne na účely predaja, pričom ich jedinou aktivitou je založenie a registrácia spoločnosti. Pred kúpou by mal však podnikateľ vždy požiadať o potvrdenie, že spoločnosť je čistá a bez akýchkoľvek právnych alebo finančných komplikácií.

2. Mýtus: Ready-made s.r.o. sú drahšie ako zakladanie vlastnej spoločnosti

  • Realita: Ďalším rozšíreným mýtom je predstava, že kúpa ready-made spoločnosti je výrazne drahšia ako založenie novej s.r.o. Aj keď nákup ready-made s.r.o. môže byť na prvý pohľad nákladnejší, je dôležité brať do úvahy aj ušetrený čas a administratívu. Tieto spoločnosti sú už zaregistrované, majú splatené základné imanie a sú pripravené na okamžité podnikanie, čo môže ušetriť týždne čakania a komplikácií, ktoré by mohli vzniknúť pri zakladaní vlastnej spoločnosti.

3. Mýtus: Zmena názvu a sídla ready-made spoločnosti je komplikovaná

  • Realita: Niektorí podnikatelia sa obávajú, že po kúpe ready-made spoločnosti bude zmena názvu, sídla alebo predmetu podnikania zložitá a zdĺhavá. V skutočnosti sú tieto zmeny relatívne jednoduché a môžu byť vykonané spolu s prevodom spoločnosti na nového majiteľa. Väčšina poskytovateľov ready-made spoločností ponúka tieto zmeny ako súčasť služby, takže celý proces je plynulý a bez zbytočných komplikácií.

4. Mýtus: Ready-made s.r.o. nie sú vhodné pre seriózne podnikanie
  • Realita: Tento mýtus pramení z predstavy, že ready-made spoločnosti sú akýmsi "rýchlym riešením" a nemusia byť vhodné pre seriózne podnikanie. Opak je pravdou – ready-made spoločnosti sú plnohodnotné právnické osoby, ktoré spĺňajú všetky zákonné požiadavky a sú pripravené na seriózne podnikanie od prvého dňa. Ich hlavnou výhodou je rýchlosť a jednoduchosť, s akou môžu podnikatelia začať svoju činnosť.

5. Mýtus: Kúpa ready-made s.r.o. znamená nižšiu dôveryhodnosť
  • Realita: Niektorí podnikatelia sa domnievajú, že používanie ready-made spoločnosti môže znížiť dôveryhodnosť ich firmy v očiach obchodných partnerov alebo klientov. V skutočnosti však obchodní partneri a klienti často nevedia, či bola spoločnosť kúpená ako ready-made alebo založená nová. Dôveryhodnosť firmy je postavená na kvalite poskytovaných služieb, jej reputácii a spôsoboch podnikania, nie na spôsobe, akým bola spoločnosť založená.

6. Mýtus: Ready-made s.r.o. sa nedajú prispôsobiť konkrétnym potrebám podnikateľa
  • Realita: Existuje predstava, že ready-made spoločnosti sú "štandardizované" a nie je možné ich prispôsobiť špecifickým potrebám nového majiteľa. V skutočnosti je možné ready-made spoločnosť prispôsobiť prakticky v každom ohľade, od zmeny názvu, sídla, predmetu podnikania, až po pridanie nových spoločníkov. Tieto zmeny môžu byť zrealizované rýchlo a jednoducho, často priamo pri prevode spoločnosti.

7. Mýtus: Ready-made s.r.o. neumožňujú výber banky alebo finančných partnerov
  • Realita: Niektorí podnikatelia sa obávajú, že pri kúpe ready-made spoločnosti budú musieť akceptovať banku alebo finančných partnerov, s ktorými spoločnosť už spolupracuje. V skutočnosti má nový majiteľ plnú kontrolu nad výberom banky, s ktorou chce spolupracovať, a môže zmeniť finančné inštitúcie podľa svojich potrieb a preferencií. Ready-made spoločnosť poskytuje rovnakú flexibilitu ako novozaložená spoločnosť v tomto ohľade.

8. Mýtus: Ready-made s.r.o. sú menej bezpečné ako nové spoločnosti
  • Realita: Existuje predstava, že ready-made spoločnosti sú menej bezpečné kvôli tomu, že ich história a záväzky môžu byť ťažko overiteľné. Pravdou je, že seriózni poskytovatelia ready-made spoločností garantujú, že ich spoločnosti sú bez obchodnej histórie a záväzkov. Pred kúpou je však dôležité spolupracovať s dôveryhodným poskytovateľom a vyžiadať si všetky potrebné potvrdenia.

9. Mýtus: Ready-made s.r.o. nemôže získať úver alebo financovanie
  • Realita: Niektorí podnikatelia veria, že ready-made spoločnosti môžu mať problémy so získavaním úverov alebo iného financovania, pretože nemajú obchodnú históriu. V skutočnosti, ak má ready-made spoločnosť čistú históriu a nový majiteľ má dobrý podnikateľský plán a finančné prostriedky, môže získať financovanie rovnako ľahko ako novozaložená spoločnosť. Dôležitý je podnikateľský zámer a prezentácia podnikateľského plánu finančným inštitúciám.

Záver: Ready-made spoločnosti ponúkajú mnoho výhod pre podnikateľov, ktorí chcú rýchlo začať podnikať bez zbytočných prieťahov. Hoci existuje niekoľko mýtov a nedorozumení spojených s týmto typom spoločností, väčšina z nich je založená na nepochopení alebo nesprávnych informáciách. Dôležité je vždy dôkladne overiť všetky fakty a poradiť sa s odborníkmi, aby ste mohli urobiť informované rozhodnutie, ktoré najlepšie vyhovuje vašim podnikateľským potrebám

Zdieľať tento článok:

Playful Linkedin Icon
Playful Mail Icon

AKTUÁLNY ZOZNAM KVALITNÝCH READY-MADE FIRIEM S.R.O.

ZOZNAM READY-MADE FIRIEM
BLOG

Novinky na blogu

Viac článkov

Napíšte nám správu.

Údaje, ktoré zadáte do tohto formulára spracúvame iba za účelom vybavenia Vašej konkrétnej požiadavky. Bližie informáci o spracovaní osobných údajov nájdete tu.

Ďakujem Vám, správu ste úspešne odoslali! Budeme Vás v krátkom čase kontaktovať.
Ups, niečo sa pokazilo. Skontrolujte či ste vyplnili všetky polia a odošlite formulár ešte raz. Ďakujeme !