Kliknutím na “Prijať” súhlasíte s ukladaním cookies na vašom zariadení za účelom zlepšenia navigácie webu, analýzy používania stránky a za účelom zlepšenia marketingu. Pre viac informácií o pravidlách ochrany osobných údajov kliknite na Pravidlá ochrany osobných údajov.

Ako prebieha proces prevodu ready-made s.r.o.?

Ready-made firmy

Úvod: Kúpa ready-made s.r.o. predstavuje skvelú príležitosť pre podnikateľov, ktorí chcú rýchlo začať s podnikaním bez zbytočného čakania na zakladanie novej spoločnosti. Jedným z kľúčových krokov v tomto procese je prevod spoločnosti na nového majiteľa. V tomto článku sa podrobne pozrieme na to, ako prebieha proces prevodu ready-made s.r.o., aby ste mali jasnú predstavu o tom, čo môžete očakávať.

1. Príprava na prevod ready-made s.r.o.:

(trvanie: 1-2 dni) Predtým, ako dôjde k samotnému prevodu, je potrebné zabezpečiť niekoľko základných krokov. V prvom rade je dôležité overiť si, že spoločnosť, ktorú chcete kúpiť, je skutočne bez obchodnej histórie, dlhov alebo záväzkov. Profesionálni poskytovatelia ready-made s.r.o. vám tieto informácie poskytnú vopred, aby ste mali istotu, že kupujete čistú spoločnosť. Tento proces zvyčajne trvá 1 až 2 dni.

2. Podpis zmluvy o prevode obchodného podielu a ďalších prevodových dokumentov:

(trvanie: 1 deň) Kľúčovým krokom pri prevode spoločnosti je podpis zmluvy o prevode obchodného podielu. Táto zmluva presne špecifikuje podmienky prevodu, vrátane kúpnej ceny, dátumu prevodu a ďalších dôležitých detailov. Okrem zmluvy o prevode obchodného podielu je často potrebné podpísať aj ďalšie prevodové dokumenty, ako sú napríklad podpisový vzor konateľa, preberací protokol k účtovnej a korporátnej dokumentácii a iné povinné prílohy k návrhu na zápis zmien do obchodného registra. Od momentu podpisu týchto dokumentov môže nový majiteľ konať v mene ready-made spoločnosti ako jej konateľ. Toto je jedna z hlavných výhod ready-made spoločnosti – nový majiteľ môže veľmi rýchlo začať konať a podnikať v mene firmy. Tento krok trvá zvyčajne 1 deň.

3. Zmeny v obchodnom registri:

(trvanie: 2-5 dní) Po podpise zmluvy a ďalších prevodových dokumentov je potrebné vykonať zmeny v obchodnom registri. Táto fáza zahŕňa podanie návrhu na zápis zmeny majiteľa spoločnosti do obchodného registra. Návrh na zápis zmeny môže zahŕňať aj ďalšie úpravy, ako sú zmeny v štatutárnych orgánoch, názve spoločnosti, sídle alebo predmete podnikania. Proces schvaľovania zmien v obchodnom registri zvyčajne trvá 2 až 5 dní.

4. Splnomocnenie na zastupovanie:

(trvanie: 1-2 dni) Aby sa zabezpečil hladký priebeh prevodu, často sa používa splnomocnenie na zastupovanie. Nový majiteľ môže splnomocniť odborníka alebo právnika, aby ho zastupoval pri všetkých právnych úkonoch spojených s prevodom spoločnosti. Tento krok zvyčajne trvá 1 až 2 dni, v závislosti od potreby prípravy a overenia dokumentov.

5. Registrácia na príslušných úradoch:

(trvanie: 1-3 dni) V závislosti od povahy podnikania môže byť potrebné vykonať registráciu na ďalších úradoch, ako je daňový úrad alebo sociálna poisťovňa. Ak je ready-made s.r.o. už registrovaná na DPH, táto fáza môže byť jednoduchšia, pretože novému majiteľovi odpadá potreba novej registrácie. Tento krok zvyčajne trvá 1 až 3 dni.

6. Prebratie existujúceho bankového účtu:

(trvanie: 1-2 dni) Po úspešnom prevode spoločnosti nový majiteľ preberá už existujúci bankový účet spoločnosti. Je potrebné zabezpečiť, aby boli v banke zmenené oprávnené osoby, ktoré môžu s účtom disponovať. Tento krok je nevyhnutný pre zabezpečenie plynulého finančného fungovania spoločnosti a zvyčajne trvá 1 až 2 dni.

7. Odovzdanie účtovníctva a korporátnych dokumentov:

(trvanie: 1-2 dni) Po prevode spoločnosti by mal nový majiteľ obdržať všetky relevantné účtovné a korporátne dokumenty spoločnosti. Tieto dokumenty zahŕňajú zakladateľské listiny, zmluvy, interné zápisnice a prípadnú účtovnú dokumentáciu. Je však dôležité upozorniť na to, že nie všetci poskytovatelia ready-made spoločností považujú za nevyhnutné odovzdať účtovné dokumenty, pretože predpokladajú, že spoločnosť je "prázdna" a bez aktivity. Napriek tomu je pre nového majiteľa dôležité získať kompletnú dokumentáciu, aby mal úplný prehľad o stave a histórii spoločnosti a aby mohol plynule pokračovať v podnikaní. Tento proces trvá obvykle 1 až 2 dni.

Záver: Prevod ready-made s.r.o. je proces, ktorý môže byť rýchly a efektívny, ak je správne naplánovaný a vedený. S odbornou pomocou sa celý proces môže uskutočniť v priebehu niekoľkých dní, čo podnikateľovi umožňuje okamžitý štart jeho podnikateľskej činnosti. S jasnými krokmi a prípravou sa dá minimalizovať riziko chýb a zabezpečiť, že nový majiteľ bude môcť svoju spoločnosť rýchlo a bezproblémovo prevziať.

Zdieľať tento článok:

Playful Linkedin Icon
Playful Mail Icon

Kúpte si hotovú firmu a vyhnite sa zdĺhavej registrácii.

ZOZNAM READY-MADE FIRIEM NA PREDAJ
BLOG

Novinky na blogu

Viac článkov

Napíšte nám správu.

Údaje, ktoré zadáte do tohto formulára spracúvame iba za účelom vybavenia Vašej konkrétnej požiadavky. Bližie informáci o spracovaní osobných údajov nájdete tu.

Ďakujem Vám, správu ste úspešne odoslali! Budeme Vás v krátkom čase kontaktovať.
Ups, niečo sa pokazilo. Skontrolujte či ste vyplnili všetky polia a odošlite formulár ešte raz. Ďakujeme !